Fejes káposzta

Káposzta féle

Termék leírás

  • Csomagolás : 10 kg / rekesz
  • Termelési időszak : október - december
  • Méret : 800-2500 g

Fejes káposzta

A termesztett káposzták őse az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger területén volt őshonos. Kétnyári növény: első évben levelei tőrózsát formáznak (ezt használjuk fel különféle ételekhez), míg a második éven több méter magas szárat növeszt, melyen sárga színű virágzatából magok fejlődnek ki. A fejes káposzta a keresztes virágúak családjába tartozik, rokona a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé, sőt a retek és a torma is A fejes káposztát az ókori görögök nemesítették ki, míg a ma ismert változatai a középkorban alakultak ki. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és U-vitamint, káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat. Többek között az emésztőrendszer egyik legjobb természetes gyógy- és regeneráló-szere. A káposzta fogyasztása gátolja a rákos sejtek szaporodását. Pozitívan befolyásolja a szervezet által előállított inzulin mennyiségét, ezért fogyasztása cukorbetegeknek is ajánlott.