Káposzta féle
Ázsiában őshonos zöldség, számtalan fajtája közül leggyakrabban a pak choi és a pe-tsai kapható. Az egymásra boruló levelek főerei nagy víztartalmúak, ropogós húsú, nedvdús részek. Egy-egy fej akár 1-1,5 kg-os is lehet. Kellemes, enyhe íze van, nem hasonlít a káposztáéhoz. Lédús és soha nem kesernyés, mint olykor a hasonló felhasználású fejes saláta. Tavasszal és ősszel is termeszthető, amelyek közül az utóbbi a kedvezőbb. A fejes káposztával egy időben, júniusban jelenik meg a piacon, és egészen november végéig találkozhatunk vele. Fajtáit fejének alakja, leveleinek színe és tömörsége alapján különböztetik meg. A nyers kínai kelnek magas folsav- és C-vitamin tartalma van, emellett szénhidrát-tartalma csekély, fehérjetartalma szintén, könnyen emészthető, kedvező aminosav-összetételű. Alig van benne zsír, 1 gramm alatti. Kalóriatartalma is ennek megfelelően igen alacsony. A többi káposztaféléhez hasonlóan tumor-ellenes hatása jelentős, viszint azokkal ellentétben nem okoz puffadást, és érzékeny gyomrú és emésztésű emberek is bátran fogyaszthatják.